Huhta- lasitaideteos

Huhta- lahjoittajaseinä tuo valoa Aalto-yliopiston Väre-rakennuksen pääaulaan.

Pakrak on kevään ja alkukesän aikana ollut asentamassa Aalto-yliopiston taiteen ja suunnittelun opiskelijoiden taideteoksia koulun tiloihin. Yksi näistä on maisteriopiskelija Sesilia Pirttimaan suunnittelema Huhta-niminen teos. Kyseessä on lahjoittajaseinä, jonka kattokehikosta riippuu metallivaijerein lähes 900 lasiesinettä, joista kukin merkitsee yhtä lahjoittajaa. ”Teoksen nimi Huhta tarkoittaa kaskimaata, jonka ravinteikkaassa perustassa on hyvä kasvattaa satoa” Sesilia kertoo. ”Me opiskelijat olemme tämä viljava sato ja Aalto-yliopisto meidän rehevä kasvumaa. Teoksessa roikkuvat lasikappaleet symboloivat kasketessa syntyviä hiilenpaloja, jotka ravitsevat maata runsaan sadon saavuttamiseksi”, hän jatkaa.

Teos sai alkunsa koulun lasikurssilla, jossa tehtävänantona oli suunnitella rakennukseen lahjoittajaseinä. Lasiesineiden valmistuksessa Sesilia on edennyt selkein askelin; ensin valmistetaan ja kuivatetaan lasille tarkoitettu muotti. Tämä täytetään sitten lasimurskalla, joka sulatetaan muotissa ja lopulta muotti esineen ympäriltä rikotaan. Yhdestä muotista saadaan kerralla neljä lasiesinettä. Pirttimaalle tärkeintä projektissa oli tuoda esiin suomalaisen lasitaiteen juuret, sekä lasin parhaat puolet materiaalina, joista tärkeimpinä esiin nousivat läpinäkyvyys, muokattavuus ja valon taitto. Teos onkin parhaimmillaan kirkkaina päivinä valon taittuessa lasiesineistä antaen sille kauniin hohdon. Taideteos sijaitsee Väreen pääaulan portaikon yltä löytyvästä kattoikkunasyvennyksessä. Lahjoitukset tukevat Aalto-yliopiston taiteen ja suunnittelun korkeakoulun toimintaa ja opetusta.

Lue lisää artikkeleita

KATSEEN KESTÄVÄÄ TOIMINTAA 

Laskentapäällikkömme Toni Kurppa osallistui aiemmin syksyllä STARK-lehden haastatteluun vastuullisuusteemasta. Lue haastattelu täältä!

Lue lisää

ESPOON ASUNTOJEN JA PAKRAKIN YHTEISTYÖ 

Toimiva työnjohto varmistaa onnistumisen, sanoo rakennuttamisjohtaja Pirjo Räihä.

Lue lisää

Huhta- lasitaideteos

Huhta- lahjoittajaseinä tuo valoa Aalto-yliopiston Väre-rakennuksen pääaulaan.

Lue lisää