logo
x
ETUSIVU REFERENSSIT TIETOA PAKRAKISTA TÖIHIN MEILLE AJANKOHTAISTA YHTEYSTIEDOT

Korjausrakentaminen

Pakrak on vuosien varrella vastannut kymmenistä eri korjausprojekteista. Hankkeisiin on kuulunut niin saneerauksia, toimitilamuutoksia kuin erikoistilojakin. Korjausrakentamisessa on tärkeää monen eri osa-alueen yhtäaikainen hallinta. Kohteissa eri alueiden työt tapahtuvat usein samanaikaisesti, mikä urakoitsijan on otettava huomioon jo projektia aloitettaessa.

Tutustu alla oleviin referensseihimme ja kysy lisää.

KIINTEISTÖN SANEERAUS

Kiinteistöjen saneerauksista monille tutuimpia ovat linjasaneeraukset ja julkisivuremontit. Kohteina on usein asuintiloja, kuten kerrostaloja ja hotelleja. Lisäksi Pakrak tekee myös yksittäisten toimitilojen saneerauksia. Tästä esimerkkinä Saga Fursin korjaustyöt.

Tyypillisiä toimitilamuutoskohteita ovat toimistot, ravintolat sekä liikekeskukset. Hankkeesta riippuen tiloja usein joko laajennetaan, korjataan tai niiden käyttötarkoitusta muutetaan.

ERIKOISKOHTEET

Pakrakin erikoisempiin korjauskohteisiin on vuosien varrella lukeutunut esimerkiksi Espoon Otaniemessä sijaitseva yleinen väestönsuoja, jonka tilojen kunnostamisprojekti tapahtui täysin maan alla.

Meeting Park

Ruoholahteen valmistui alkukesästä 6200 m2 uutta kokous-, koulutus- ja tapahtumatilaa. Itämerenkadulla Ruoholahden metroaseman yhteydessä sijaitseva Meeting Park Oasis on laaja kokonaisuus Pakrakin saneeraamia kokous- ja tapahtumatiloja. Kahdesta kerroksesta löytyy nyt 45 eri kokoista työskentelytilaa. Kokonaisuuden yhdistää Meeting Parkin keskeltä löytyvä 730 neliömetrin Atrium -monitoimitila, jossa voi tarpeen mukaan järjestää suurempia tilaisuuksia, kuten kongresseja tai seminaareja. Katso esite tästä: 

TIEDOT

Meeting Park
22 000 rm³
Helsinki
2022

Otaniemen liikekeskus

Pakrak aloitti keväällä 2020 Espoossa sijaitsevan Otaniemen liikekeskuksen peruskorjauksen. Kyseessä on Alvar Aallon suunnittelema rakennus, joka kuuluu museoviraston suojelemiin kohteisiin. Tilaa laajennettiin, jonka lisäksi koko talotekniikka sekä rakenteiden vahvistuksia uusittiin. Talon vanhat kuparipellitykset säästettiin, mutta kunnostettiin vesikattoa myöten. Kesällä 2021 valmistuneet korjaustyöt tehtiin vanhaa rakennusta kunnioittaen. Katso esite tästä: 

TIEDOT

Otaniemen liikekeskus
8280 rm³
Espoo
2021

Intian Suurlähetystö

Intian Suurlähetystön kunnostustyöt saatiin päätökseen kesällä 2020. Vuonna 1946 valmistunut rakennus saneerattiin kokonaisuudessaan vain kantavat rakenteet säilyttäen, jonka lisäksi kiinteistöön tehtiin porraskäytävälaajennus. Ulkoalueen raja-aitojen rakenteet pintoineen kunnostettiin ja tontin piha-alue sai uuden ilmeen. Museoviraston suojelemaan kohteeseen rakennettiin myös uusi autotalli. Katso esite tästä:

TIEDOT

Intian Suurlähetystö
1464 rm³
Helsinki
2020

Radisson Blu Seaside -hotellin saneeraus

Ruoholahdessa sijaitsevan Radisson Blu Seaside -hotellin remontti valmistui kesällä 2017. Rakennus saneerattiin kokonaisuudessaan sisäpuolelta mukaan lukien hotellihuoneet, neuvottelutilat, ravintolat sekä aulatilat. Projektiin sisältyi myös viemärien ja vesijohtojen uusiminen sekä muun muassa ilmastoinnin lisääminen. Tämän lisäksi kellarikerrokseen rakennettiin uusi kuntosali. Työt tehtiin 6 lohkossa hotellin ollessa toiminnassa koko projektin ajan. Ajallaan luovutetun hankkeen kokonaisrakennusaika oli yhteensä 18 kuukautta. Katso esite tästä:

TIEDOT

Radisson Blu Seaside -hotellin saneeraus
19 700 rm³
Helsinki
2017

Kivimiehen koulu ja päiväkoti

Työt Lämpömiehenkuja 2:ssa aloitettiin loppuvuodesta 2017. Aalto-yliopiston hallintorakennuksena toimineen kohteen käyttötarkoitus muutettiin koulu- ja päiväkotitiloiksi. Hankkeessa uudistettiin muun muassa märkätiloja, tekniikkaa, huoltopiha, sekä rakennuksen alakattoja. Lisäksi osa tiilijulkisivusta entisöintiin, sen ulkonäköä kuitenkaan muuttamatta, sillä kyseessä on rakennustaiteellisesti ja historiallisesti arvokas rakennus.

TIEDOT

Kivimiehen koulu ja päiväkoti
25 000 & 8 882 rm3
Espoo
2018 & 2019

Toimitilamuutokset Nokia Oyj:n Espoon toimipisteessä

Toimitilamuutokset Nokian Espoon toimipisteessä valmistuivat kesällä 2015 (alk. 2014 loppuvuodesta). Töitä tehtiin useassa eri rakennuksessa ja ne sisälsivät tilamuutosten lisäksi laajennuksia sekä yleisilmeen päivittämistä, kuten näyttävien, useiden metrien korkuisten valaisimien asentamisen yrityksen aulatiloihin. Lisäksi osa entisistä toimistotiloista muutettiin työntekijöiden ravintolaksi ja työtiloja vastaavasti konepajaksi. Myös piha-alueet kunnostettiin remontin yhteydessä. Katso esite tästä:

TIEDOT

Toimitilamuutokset Nokia Oyj:n Espoon toimipisteessä
25 000 rm³
Espoo
2015

Fat Lizard -pienpanimo

Espoon Otaniemeen valmistui keväällä 2017 tilat yksityiselle pienpanimoyrittäjälle Fat Lizardille. Toimitilamuutoshankkeessa osa VTT:n entisistä tutkimustiloista muutettiin olutpanimoksi. Osa tiloista purettiin kokonaan pois ja tilalle asennettiin suuria käymiskattiloita oluelle. Lisäksi kohteessa tehtiin myös kevyempää huonetilapurkua tuotantotilojen toisella puolella, mihin asennettiin tämän jälkeen uusi kylmiö tilaelementtejä käyttäen.

TIEDOT

Fat Lizard-pienpanimo
3 440 rm³
Espoo
2017

Toimitilamuutokset Saga Furs Oyj:n Vantaan toimipisteessä

Turkishuutokauppayhtiö Saga Fursin korjaustyöt aloitettiin vuonna 2014 ja saatiin päätökseen vuonna 2015 keväällä. Vantaalla sijaitsevaan kohteeseen tehtiin uusi valmistuskeittiö, ravintola-alueiden laajennus sekä itse huutokauppasalin saneeraus. Salin erikoisuutena on sen simpukkamainen muoto, joka haastavuudestaan huolimatta onnistui mainiosti.

TIEDOT

Toimitilamuutokset Saga Furs Oyj:n Vantaan toimipisteessä
12 000 rm³
Vantaa
2015

KIINNOSTUITKO?

Ota yhteyttä alla olevalla kaavakkeella tai suoraan henkilöstöömme.JULKAISUJA AIHEESEEN LIITTYEN